Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jen technická poznámka: premiér a pozdější prezident Francie se nejmenoval Pombidou, ale byl to Georges Pompidou, jehož jméno nese známé kulturní centrum a muzeum Centre Pompidou.

P.S.

Ti pařížští studenští "neomarxisté" z roku 1968 po skončení demonstrace usedli do svých nablýskaných bouráků a jeli se najíst do některé z luxusních restaurací, neboť šlo vesměs o potomky dobře situovaných rodičů.

0 0
možnosti
Foto

Ale vůbec ne, přece jenom po roce 1945 se vzdělání demokratizovalo. To znamená, že začali ve stále větší míře studovat i děti třeba z dělnických rodin.

0 0
možnosti

Máte i svou pravdu - nabízím doplnění. Legendární festival Woodstock - USA, se v roce 1969, šlo snad o největší oslavu nevázaného života a hudby, jaká tu kdy byla.K mikrofonu přistopil i místní armář a policista - Jsou hrdí a chválí mládež. (Dá se to vyhledat na You-Tube) ...

Prvního výročí sovětské okupace v srpnu 1969 se Husákovo nové vedení KSČ - velmi obávalo. Demonstrovalo svou moc: přesunulo k Praze ozbrojené síly, do pohotovosti uvedlo bezpečnostní aparát a zorganizovalo demonstrativní polní cvičení Lidových milicí. Armáda vyčlenila na dvacet tisíc vojáků, 310 tanků a přes 200 obrněných vozidel. Připraveny byly i speciální oddíly Pohraniční a Vnitřní stráže, Bezpečnosti a Lidových milicí.

Tak jo - Revoluční rok 1968 - Dá se to dohledat v mnohých hlavách, i v PS ! ... :-)

0 0
možnosti
Foto

A všichni ti občané v těch silových složkách stáli jako jeden muž za Husákem?

0 0
možnosti
Foto

Jestli se nemýlím, tak konceptem liberální demokracie s důrazem na co nejmenší stát a tržní ekonomiku se nejen u nás (ODS, ODA) oháněli pravičáci, proti nímž levičáci kladli důraz na nutnost zachování sociálního státu a sociálně tržní ekonomiku.

Dlouhý pochod institucemi a liberální demokracie nemají spolu nic společného.

1 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1817x
Svět mýma očima :)

Co právě poslouchám